Tudnivalók az 52. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia felkészítojérol | Címeink | Keresés | A lapok térképe | Feladatok    
   Kezdőlap Nyomtatható verzió


  Mi is az olimpia?
  Szabályok
  A csapat kiválasztása
  Történet
  Eredmények
  Más országok hasonló lapjai
  Támogatóink

   Évenkénti áttekintés


A minden évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Kémiai Diákolimpia a világ kémia iránt érdeklődő középiskolás diákjainak nagy versenye. Az ötvenéves múltra visszatekintő verseny egyik kezdeményezője Magyarország volt, és a magyar csapat a kezdetek óta az olimpia állandó résztvevője és igen eredményes szereplője.

A négytagú olimpiai csapatba bekerülni nagy elismerést és megtiszteltetést, valamint igen sok kemény munkát, de elsősorban óriási élményt jelent!

A világjárvány miatt az idei évben is a távolból, laborgyakorlat nélkül lehetséges csak megrendezni az olimpiát. A japán szervezők július utolsó napjaira, exkluzív 3D online élményekkel próbálják majd kiegészíteni a versenyt. A jelenlegi jelentkezések alapján több, mint 80 ország legjobb diákjainak társaságában mutathatják meg tudásukat a versenyzők.

Az olimpiai csapat négy tagját az Kémia OKTV és a Középiskolai Kémiai Lapokban zajló levelező verseny legjobbjai közül válogatjuk ki. Az idei OKTV 3. fordulója elmaradt, és így minden döntős diákot várunk az olimpiai felkészítőre. Ugyanis a bevált két egyhetes tábor helyett a felkészülés online úton történik majd, ahol nincs olyan szoros létszámkorlát. A jövő évi Mengyelejev Diákolimpia kerete is ezen a válogatón alakul ki.

Elérhetőségünk: olimpia@chem.elte.hu

Gratulálunk!

Budapest, 2021. március 20.

Magyarfalvi Gábor

a válogató szervezője