Tudnivalók az 52. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia felkészítojérol | Címeink | Keresés | A lapok térképe | Feladatok    
   Kezdőlap Nyomtatható verzió



   Az előző év
   Évről-évre
   A következő év






A minden évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Kémiai Diákolimpia a világ kémia iránt érdeklődő középiskolás diákjainak nagy versenye. Az ötvenéves múltra visszatekintő verseny egyik kezdeményezője Magyarország volt, és a magyar csapat a kezdetek óta az olimpia állandó résztvevője és igen eredményes szereplője.

A négytagú olimpiai csapatba bekerülni nagy elismerést és megtiszteltetést, valamint igen sok kemény munkát, de elsősorban óriási élményt jelent!

A 2020-as év eddig okozott meglepetéseket, de az olimpiai közösségnek és a török rendezőknek eltökélt szándéka, hogy meglegyen az olimpia. Az eredetileg kijelölt időpont július 5. és 16. között van. Itt több, mint 80 ország legjobb diákjainak társaságában mutathatják meg tudásukat a versenyzők.

Az olimpiai csapat négy tagját az Kémia OKTV és a Középiskolai Kémiai Lapokban zajló levelező verseny legjobbjai közül válogatjuk ki. Az idei OKTV 3. fordulója elmaradt, és így minden döntős diákot várunk az olimpiai felkészítőre. Ugyanis a bevált két egyhetes tábor helyett a felkészülés online úton történik majd, ahol nincs olyan szoros létszámkorlát. A jövő évi Mengyelejev Diákolimpia kerete is ezen a válogatón alakul ki. A részleteket ezen a honlapon (http://olimpia.chem.elte.hu) közöljük.

Elérhetőségünk: olimpia@chem.elte.hu

Gratulálunk!

Budapest, 2020. március 18.

Magyarfalvi Gábor

a válogató szervezője