Diákolimpiai levelezo elokészíto és válogató tanfolyam, 2016 | Címeink | Keresés | A lapok térképe | Feladatok    
   Kezdőlap Nyomtatható verzió



   Az előző év
   Évről-évre
   A következő év






Nemzetközi Kémiai Diákolimpia, 2016

Levelező előkészítő és válogató tanfolyam, első forduló

 

 

A programban részt vehet bárki, akit a kémia a középiskolás anyagon túlmenően is érdekel, és szeretne is tenni valamit tudásának fejlesztése érdekében. Aki szeretne a magyar olimpiai csapatba kerülni, annak ez ajánlott is.

A felkészítés a Középiskolai Kémiai Lapok-kal közösen zajlik a H feladatsorban megjelenő példákkal és anyagokkal.

Egyik célunk, hogy megismertessük azokat a témaköröket, amelyek szerepelnek az olimpián, annak ellenére, hogy a középiskolai anyag nem tartalmazza őket. A másik célunk pedig az, hogy azok is eljuthassanak az olimpiai válogatóra és jó esetben az olimpiára, akik nem kerülnek be az OKTV legjobbjai közé (balszerencse vagy életkoruk miatt).

Az olimpiát 2016-ban Grúziában rendezik.

A részvételnek mindössze az a feltétele, hogy próbáld meg megoldani a feladatokat, és a megoldásokat küldd be a megadott módon. Ha nem sikerült minden feladatot megoldani, akkor is jelentkezhetsz avval, amire jutottál.

A legtöbb pontot szerzett diákokat meghívjuk, hogy vegyenek részt az olimpiai felkészítő tábor első fordulójában. Arra azért számítunk, hogy az Országos Kémiai Tanulmányi Versenyen a versenyzők elindulnak és a döntő közelébe jutnak. Jó teljesítménnyel a második fordulóba, onnan pedig akár az olimpiai csapatba is be lehet jutni! Akinek ez az idén nem sikerül és még csak 10-11. osztályos, mindenképpen sok ismeretet és tapasztalatot szerez a következő olimpiák válogatóira. A 2017-es Mengyelejev Diákolimpia csapatát is a válogató során nevezzük meg, a legjobb azon diákokból, akik abban az évben is középiskolások lesznek.

Szükség esetén az olimpia@chem.elte.hu elektronikus postacímen is el lehet bennünket érni.

Meg kell említeni, hogy bár a levelező programban mindenki részt vehet, az olimpiai csapatba csak azokat hívhatjuk be, akik az utolsó tanévben egy magyarországi, nem kémiára szakosodott középiskola tanulói, és nem töltik be 20. életévüket.