Tudnivalók a válogatóról | Címeink | Keresés | A lapok térképe | Feladatok    
   Kezdőlap Nyomtatható verzió



   Az előző év
   Évről-évre
   A következő év






Kedves Versenyzők!

Az olimpia a világ kémia iránt érdeklődő középiskolás diákjainak nagy versenye. A több mint harmincéves múltra visszatekintő verseny egyik kezdeményezője Magyarország volt, és a magyar csapat a kezdetek óta az olimpia állandó résztvevője és igen eredményes szereplője.

A négytagú olimpiai csapatba bekerülni nagy elismerés, ami rengeteg, de többnyire élvezetes munkával jár. 2003-ban a verseny Athénben lesz, ahol a résztvevők július elején tíz napig több mint 60 ország legjobb diákjainak társaságát élvezhetik, és kemény versenyben mérhetik velük össze tudásukat. A versenyen kívül számos közös program járul hozzá, hogy az olimpia minden résztvevő számára életreszóló élménnyé váljon.

Az olimpiai csapat négy tagját egy 25 fős keretből válogatjuk ki két egyhetes felkészítő tábor keretében. Automatikusan meghívjuk a keretbe az OKTV két kategóriájának legjobb 10-10 versenyzőjét. Az OKTV-vel együtt indult levelező tanfolyam legjobbjai közül is 10 főt hívunk be az idén. A levelező tanfolyam befejeződött. Ha az esetleges átfedések és visszalépések miatt marad még szabad hely, akkor néhány további 10-11. osztályos OKTV résztvevő is számíthat a meghívónkra.

A 33. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia előkészítő és válogató tanfolyamát az ELTE Kémiai Tanszékcsoportján tartjuk 2003. április 23-30 között. A résztvevőket április 23-án, szerdán 10 órakor várjuk itt az ELTE Kémiai Tanszékcsoportján (Budapest XI., Pázmány sétány 1/A., a porta előtt). Füzetet, íróeszközt, számológépet és laboratóriumi köpenyt mindenki hozzon magával.

Az előadások és laborok – ebédszünettel – 8-tól 18 óráig tartanak. Két munkával töltött nap után félnapos dolgozatírás következik pénteken. Szombaton és hétfőn ismét oktatás következik, majd kedden újabb hosszú dolgozat. A vasárnap szabad. Szerdára remélhetően kiderül, hogy ki az a legjobbnak bizonyuló 10-12 versenyző, akit újabb egyhetes intenzív munkára hívunk vissza. Ez május 22-30 között lesz.

Az OKTV eredménye és ezzel a résztvők listája keddre alakul ki, de a tavaszi szünet miatt nem tudunk mindenkit iskolájukkal együtt értesíteni. Ezért kértünk minden esélyest, hogy jelezze, hogy részt kíván-e venni a válogatón. A vidéki diákok a tanfolyam ideje alatt az ELTE Budaörsi úti Kollégiumában ingyenesen kaphatnak szállást. Címe: 1117 Budapest, Budaörsi út 95-101.

Az Oktatási Minisztérium támogatását még nem kaptuk meg, ezért sajnos sem utazási, sem étkezési hozzájárulást nem tudunk az idén adni.

Akitől nem kaptunk választ, vagy negatív választ kaptunk, és valamelyik OKTV kategória, vagy a levelező első 10 helyezettje közé kerül, annak helyére mást vagyunk kénytelenek behívni. Úgyszintén kollégiumot sem tudunk április 16-a után foglalni.

A meghívottak végleges listáját és a további tudnivalókat az OKTV végeredményével egy időben elhelyezzük a honlapon. Amennyiben valamelyik iskola ezen felül is kér irásos igazolást, akkor ezt a 209-0602 faxszámra, Magyarfalvi Gábor részére küldött levélben tudathatják.

Azoknak a meghívottaknak, akik nem vettek részt a levelező tanfolyamon, postára adjuk a tanfolyam anyagát, ami fent lesz a honlapon is. A szervezőket a legkönnyebben az olimpia@chem.elte.hu email-címen vagy esetleg a fenti faxszámon lehet elérni.